Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Критериуми за избрана статија“

с
уште еден додаток
с (ситен додаток)
с (уште еден додаток)
#*(а) '''вовед''' - концизен почетен дел кој ја сумира целата тема и го подготвува читателот за поголемото ниво на деталност во следните секции;
#*(б) '''соодветна структура'''— систем на хиерархиски поднаслови и добра, но не преголема листа на содржина; и
#*(в) '''постојани цитати'''— онаму каде што има потреба во согласност со Критериум 1в, континуирано форматирани референци во форма на фусноти.<noinclude><ref>Трпковска 2007, стр. 1.</ref> (дадената фуснота е пример)</noinclude>
#'''Слики.''' Има слики и други медиуми таму каде што е соодветно, со добар коменар на секоја слика и со прифатлив статус во врска со авторските права. Неслободните слики мора да бидат правилно [[Википедија:Подигнување на слики|лиценцирани и со соодветен извор]], а нивната фер употреба јасно означена.
#'''Должина.''' Останува фокусирана на главната тема без да оди во непотребни детали.
[[zh-yue:Wikipedia:正文標準]]
[[zh:Wikipedia:什么是特色条目]]
 
</noinclude>