Разговор за Википедија:Потпис: Разлика помеѓу преработките

Нема опис на уредувањето
Во 1992 г. ги снимаат песните "Јас смрдам на лук" и "Рок агресор оро",
а во 1993 г. песната "Секси лексикон".
<br>
Рок Агресори во прво време настапуваа како дует,а во 1993 г. на бас гитара се приклучи Ристо Апостолов од групата "Водолија",а од 1995-1998 г. басист е Сашо Здравев-Ламбе.
Во тој период често настапуваа на ТВ и радио емисии и имаат концерти по градовите низ Македонија.
<br>
Во 1994 г. снимаат албум во Белград,којшто не беше издаден заради лошиот квалитет на снимките на повеќето песни.
<br>
Тогаш гостуваат на неколку радио станици во Белград и снимаат ТВ спот за телевизија Политика.
Во 1996 г. е издаден албумот "Ебена Антикултура" со текстови кои беа под влијание на преодот од еден систем-социјализам во друг систем,таканаречената "демократија" или повеќе пртиски систем.Албумот е микс од ангажирани текстови,текстови во кои се збори за лажниот морал и хумор песни.Песни коишто се издвојуваат од овој албум се:Мојата Партија,Сексуален Манијак,Рок Агресор Оро,Куртоазија,Јас смрдам на лук,Мери,Врати Ми ги парите,Барам Ништо,Ебена Антикултура...
<br>
Слушателите овоие песни стилски најмногу го доживуваа како панк-рок.
<br>
Во 2001 г. е издаден вториот албум "Хистерија" којшто стилски почнуваше како првиот албум,со ангажирани и хумор песни,за да на крај заврши со неколку песни коишто имаат мрачна и депресивна атмосфера.За песната "Никој Не Знае" во 2001 г. е снимен спот во режија на Владимир Петровски -Картер.Поважни песни:Вечно исти глупости,Хистерија,Дали можеш да ми кажеш,Побожни сме,побожни...
<br>
Во 2003,2004 г. единствениот член на бендот Фалус Агресор снима 4,5 песни кај Ристо Апостолов,со финансиска помош на Мичо Атанасиу,коишто се вртат по underground круговите,меѓу кои најслушана песна е "Чао Чао Пички".
<br>
И баш кога Фалус Агресор донесе одлука да биде тотален underground,
тој виде нов предизвик во домашниот Евросонг и во 2009 г. во студиото на Ристо Апостолов
ја сними и настапи со песната "Динг-Донг" и така оваа песна стана најголем комерцијален успех на Рок Агресори.
<br>
Потоа Фалус Агресор започнува соработка со Александар Ристовски-Принц,музичар со повеќе од 15 години искуство на домашната сцена,а во последно време успешен режисер на видео спотови на домашни и Балкански поп и рок изведувачи.
<br>
Во 2011 Рок Агресори повторно настапуваат на Евросонг со песната "Кукурику".
<br>
На 11 јуни 2012 г. е објавен третиот албум "Агресор Фискултура",којшто има 11 песни
(8 снимени во студиото на Александар Ристовски-Принц,за коишто Принц ги има отсвирено гитарите и клавијатурите и ги има направено аранжманите,и 3 снимени во студиото на Ристо Апостолов,којшто исто така ги има отсвирено гитарите и направено аранжманите - + 4 бонус песни од претходните два албума).
<br>
Исто така е снимен и нов видео спот за песната "Агресор Фискултура".
 
11

уредување