Разлика помеѓу преработките на „Федерико Гарсија Лорка“

→‎Творештво: ситна поправка
(ситна поправка)
(→‎Творештво: ситна поправка)
 
 
Најпознати негови дела се:
Познати се неговите збирки песни:
* „Песни“ (поезија),
* „Цигански романсеро“ (поезија),