Отвори го главното мени

Промени

с
нема опис на уредувањето
 
=== Правило 6.7 ===
Во допир со [[сонантигласник (фонетика)|гласниците]]те (сонанти) не се врши едначење по звучност: ''милослив'', ''милосница'', ''мирислив''.
 
== Литература ==