Разлика помеѓу преработките на „Приближна согласка“

с
нема опис на уредувањето
с
*[[заднонепчена приближна согласка]] {{МФА|[ɰ]}} (согласно {{МФА|[ɯ]}})
*[[ресична приближна согласка]] {{МФА|[ʁ̞]}} ( ⟨{{МФА|ʁ}}⟩)
*[[грленаголтничка приближна согласка]] {{МФА|[ʕ̞]}} (согласно {{МФА|[ɑ]}}; ⟨{{МФА|ʕ}}⟩)
*[[надгласилна приближна согласка]] {{МФА|[ʢ̞]}} ( ⟨{{МФА|ʢ}}⟩)