Разлика помеѓу преработките на „Приближна согласка“

нема опис на уредувањето
с
*[[безвучна преднонепчена приближна согласка]] {{МФА|[j̊]}}
*[[безвучна лабијализирана преднонепчена приближна согласка]] {{МФА|[ɥ̊]}} или {{МФА|[j̊ʷ]}}
*[[безвучна усно-венечна приближна согласка|безвучна лабијализирана венечназаднонепчена приближна согласка]] {{МФА|[ʍ]}} или {{МФА|[w̥]}}
*[[безвучна гласилна приближна согласка]] {{МФА|[h]}}
*[[безвучна носна гласилна приближна согласка]] {{МФА|[h̃]}}