Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Македонска револуционерна организација“

нема опис на уредувањето
Иако ВМРО (Автономистичка) била основана врз принципите на старата Македонската револуционерна организација сепак со текот на времето, особено по смрта на Тодор Александров, таа еволуирала во вистинска терористичка организација. Кога се менуваат методите и условите на делеување на една Организација, без разлика како таа се именува и на каква традиција се повикува, се прави динстикција, сличен пример е Ирската републиканска армија, види [http://en.wikipedia.org/wiki/Irish_Republican_Army Irish Republican Army] и [http://en.wikipedia.org/wiki/Irish_Republican_Army_(1922%E2%80%931969) Irish Republican Army (1922–1969)] --[[User:Dalco26|Єдєң Мақєдөңєц...]] <small>([[User talk:Dalco26|разговор]])</small> 20:23, 3 јуни 2011 (CEST)
 
== Сликите со натписи "СЛОБОДА ИЛИ СМРТ" ==
== Белешки ==
 
Се извинувам, но какви се овие натписи "СЛОБОДА ИЛИ СМРТ", каде сте ги виделе на печати, документи, знамиња и т.н. Сите натписи од тоа време се "СВОБОДА ИЛИ СМЪРТЬ". Моментално овие наликуваат на некои фалсификати. Бидете поозбилни и ги коригирајте. Фала. [[Special:Contributions/89.215.42.96|89.215.42.96]] <small>([[User talk:89.215.42.96|разговор]])</small> 22:4752, 10 јули 2012 (CEST)
{{reflist}}
 
== Белешки ==
== Сликите со натписи "СЛОБОДА ИЛИ СМРТ" ==
 
{{reflist}}
Се извинувам, но какви се овие натписи "СЛОБОДА ИЛИ СМРТ", каде сте ги виделе на печати, документи, знамиња и т.н. Сите натписи од тоа време се "СВОБОДА ИЛИ СМЪРТЬ". Моментално овие наликуваат на некои фалсификати. Бидете поозбилни и ги коригирајте. Фала. [[Special:Contributions/89.215.42.96|89.215.42.96]] <small>([[User talk:89.215.42.96|разговор]])</small> 22:47, 10 јули 2012 (CEST)
Анонимен корисник