Call of Duty: Modern Warfare 3: Разлика помеѓу преработките

Додадени 3.976 бајти ,  пред 9 години
дополнување
с (ситна поправка)
(дополнување)
 
''Modern Warfare 3'' прикажува нов мод, наречен [[Преживувачки мод]] ([[Англиски јазик|анг.]] ''Survival Mode''. Овој мод можат да го играат еден или двајца играчи, борејќи се со бесконечни бранови на непријатели, со што, секој нареден бран е потежок е претходниот. Овој мод е достапен на сите [[Групна видеоигра|мултиплеер]] мапи. Играчот заработува пари за оружја, муниција, надградби, воздушна/земјена поддршка и опрема.<ref>{{cite web|last=Crecente|first=Brian|title=Hands On With Modern Warfare 3's Version of Horde Mode|url=http://ca.kotaku.com/5809650/hands-on-with-modern-warfare-3s-version-of-horde-mode|publisher=Kotaku}}</ref><ref>{{cite web|last=Schramm|first=Mike|title=Modern Warfare 3 preview: Spec Ops Survival mode|url=http://www.joystiq.com/2011/06/08/modern-warfare-3-preview-spec-ops-survival-mode/|publisher=Joystiq}}</ref> ''Special Ops'' модот се враќа од ''Modern Warfare 2''. Во овој мод има предизвикувачки мисии, кои овојпат, наместо 69 (како во Modern Warfare 2), имаат 48 ѕвездички. Некои оружја во Spec Ops се ексклузивни за тој мод, и ги нема во мултиплеерот.<ref>{{cite web|url=http://oneofswords.com/2011/11/some-mw3-info-from-the-gamespot-livestream|title=Some MW3 Info From The Gamespot Livestream|source=OneOfSwords|last=Amrich|first=Dan|date=2011-11-04|accessdate=2011-11-04}}</ref>
 
 
== Мултиплеер ==
[[Податотека:220px Trailer tango down multiplayer hd 720p.jpg|thumb|right|Новата "Recon Juggernaut" поинтстрик награда во мултиплеер модот.]]
Целиот ''Килстрик'' систем е преработен. Килстриковите се сега познати како Поинтстрикови, и убиствата веќе не се единствениот начин за да се зголеми поинтстрикот на играчот. Извршувањето на цели, како на пример, поставување на бомба во ''Пронајди и Уништи'' ([[Англиски јазик|анг.]] ''Search and Destroy'') или заземањето на знамиња во ''Заземи го Знамето'' ([[Англиски јазик|анг.]] ''Capture the Flag'') го наградува со поени Поинтстрикот на играчот. Поинтстриковите сега се организирани во три ''strike packages'' наречени ''Assault'', ''Support'' и ''Specialist''.
 
''Assault'' работи исто како Килстрик системот од ''Modern Warfare 2'' и ''Black Ops'': играчот мора да освојува се повеќе и повеќе поени без умирање. Кога играчот е убиен, неговите или нејзините поени за ресетирани на 0. Исто така, ''Specialist'' ги наградува играчите со перкови после секое второ последователно убиство. По смртта, играчот ги губи сите перкови и поените се ресетирани на нула. Обратно од нив, ''Support'' наградува врз основа на сите поени освоени во текот на мечот, без разлика колку пати е убиен играчот. Мора да се напомене дека, доколку играчот одбере друга класа со различен ''strike package'' во текот на мечот, сите поени се ресетирани на 0.<ref name="EuroGamer">{{cite web|url=http://www.eurogamer.net/articles/2011-09-02-modern-warfare-3-multiplayer-detailed|title=Modern Warfare 3 Multiplayer Detailed|work=EuroGamer|last=Parkin|first=Simon|date=2011-09-02|accessdate=2011-09-02}}</ref>
 
Неколку контроверзни перкови од ''Modern Warfare 2'' се отстранети од ''Modern Warfare 3''. "Нуркањето", од станувачка во лежечка позиција, познато како "делфинско нуркање" е отстрането, поради проблеми во балансирањето.<ref>{{Citation| url=http://www.xboxdailynews.com/2011/08/13/no-dive-to-prone-in-modern-warfare-3-new-multiplayer-modes-added| title=No Dive To Prone in Modern Warfare 3 |date=2011-08-13 |accessdate=2011-08-13}}</ref> ''Modern Warfare 3'' го користи системот за "топла/брза поправка" ([[Англиски јазик|анг.]] hot fix) на [[Treyarch]] за поправа на багови и гличови.<ref>{{cite web |url=http://callofduty-8-modernwarfare-3.com/the-latest-modern-warfare-3-news-from-official-mw3-qa-on-reddit |title=MW3 Q&A With Robert Bowling On Reddit |date=2011-06-11 |accessdate=2011-08-16}}</ref> Во ''Modern Warfare 3'' е вклучена локална и он-лајн опција за "сплит-скрин".<ref>{{cite web|url=http://www.egmnow.com/articles/news/split-screen-local-and-online-multiplayer-confirmed-in-modern-warfare-3|title=Split-Screen Local and Online Multiplayer Confirmed In Modern Warfare 3|last=Bennett|first=Matthew|work=EGM|date=2011-09-12|accessdate=2011-09-12}}</ref>