Call of Duty: Modern Warfare 3: Разлика помеѓу преработките

Одземени 12 бајти ,  пред 10 години
с
ситна поправка
с (ситна поправка)
с (ситна поправка)
== Кампања ==
 
Играчот ја зазема улогата на различни карактери во текот на [[Самостојна видеоигра|сингл-плеер кампањата]], менувајќи перспективи низ приказната, која, како и во нејзините претходници, е поделена на три сета на мисии, наречени "Чинови". Секоја мисија во чиновите, е составена од серија на цели, кои се прикажани на [[Head-up дисплеј|HUD-от]], кој ја обележува насоката и растојанието од и до целите. Штетата нанесена на играчот е прикажана преку количеството на крв на HUD-от. Здравјето на играчот се регенерира со текот на времето. Целите во мисиите се разликуваат според нивните побарувања, движејќи се од требапристигнување играчот да дојде дона некое место, даелиминарање елиминирана непријатели на означена локација, дабранење ја одбранина локацијата од непријателски ескадрони, да управувауправување со мини-ган и други оружја, даи поставипоставување експлозиви на непријателски инсталации.
 
== Кооперативен мод ==