Разлика помеѓу преработките на „Региони во Нов Зеланд“

с
с
! align="left" bgcolor="#f2f2f4" | Админ. центар
! align="left" bgcolor="#f2f2f4" | Остров
! align="right" bgcolor="#f2f2f4" | Површина&nbsp;(kmкм²)<ref>[http://www.stats.govt.nz/NR/rdonlyres/E96FCEAC-7DEB-42F0-88B6-548450E1A241/0/LivingDensityTable1.xls Густина на живеење: Табела 1], Статистики за живеалишта, [[Статистика Нов Зеланд]]. проверено на 25 јануари 2009 {{en}} Површината се смета според границите утврдени во 2001 г. Не се вбројани водни површини поголеми од 15 хектари.</ref>
! align="right" bgcolor="#f2f2f4" | Население{{НЗ население-податоци||||y}}
! align="right" bgcolor="#f2f2f4" | [[ISO 3166-2:NZ|ISO 3166-2 код]]