Разлика помеѓу преработките на „Список на непризнаени држави“

с
*[[Ужичка Република]] (1941)
 
=== НацистичкеНацистички квислиншки држави во текот на II светска војна ===
*[[Словачка во текот на втората светска војна|Словачка]] (1939-1945)
*[[Карпато-УкрајинаУкраина]] (1939)
*[[Независна Држава Хрватска]] (1941-1945)
*[[Србија во текот на втората светска војна|Србија]] (1941-1944)