Разлика помеѓу преработките на „Истрага на местото на злосторството: Мајами“

Одделот за истрага во [[Мајами]] ја има истата функција како и нивните колеги од [[Лас Вегас]], [[Њујорк]]. Нивната лабораторија е помала од оние во Лас Вегас и Њујорк, но ја има истата функција, разрешување на сите видови на криминални дејствија, а специјалност им се убиствата во градот познат кај Рајска метропола.
 
Шеф на одделот е [[поручник]] Хорацио Кејн (en.Lt.Horatio Caine), кој на тоа место доаѓа по заминувањето на Меган Донер. Крстен е по писателот Хорацио Алгер. Израснат во Мајами и одлично го познава уличниот живот и при истрагите секогаш се води по инстиктот. Негова специјалност се бомбашките напади, бидејќи и самиот бил дел од таква екипа, па одлично се разбира во монтирање и демонтирање на бомби. Хорацио го игра актерот Дејвид Карузо.
 
==Надворешни врски==
Анонимен корисник