Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Односи со јавноста“

с
средување
с (средување)
{| align="right"
| __TOC__
|}
Со оглед на тоа што [[Википедија]] и [[Викимедија]] постојано се прошируваат, неопходно е постојано да се комуницира со јавноста, да се започнуваат разновидни проекти, да се одржуваат семинари, да се даваат соопштенија, интервјуа и слично. Овде се наоѓа преглед на сите тие активности. Списокот не е целосен и добро би било секој да го дополнува кога ќе наиде на одглас во останатите медиуми поврзан со Википедија.
 
==2008==
* ===Февруари 20072008===
* Февруари 2008 - Објавено [[Википедија:Односи со јавноста/Соопштение за јавност од 13.02.2008|соопштението]] испратено до сите медиуми по повод постигнувањето на 15.000-та статија.
:*[[13 февруари|13.02]].[[2008]] - [http://www.makfax.com.mk/look/novina/article.tpl?IdLanguage=10&IdPublication=2&NrArticle=101144&NrIssue=582&NrSection=10 makfax online, internet daily newspaper], ''Википедија на македонски јазик надмина 15 илјади статии''
:*[[14 февруари|14.02]].[[2008]] - [http://tocka.com.mk/vest.php?vest=7019 tocka.com.mk], ''Да ја изградиме најголемата Македонска енциклопедиа''
:*[[14 февруари|14.02]].[[2008]] - [http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=20882 idividi.com.mk forum], ''Дискусија на forum.kajgana.com''
:*[[15 февруари|15.02]].[[2008]] - [http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=3F4377FFE488DD49BADBF17B809F0505 Дневник], ''На македонска Википедија 15.000 статии''
:*
 
==2007==
* ===Август 2007===
:[[22 август|22.08]].[[2007]] [http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=B1FCEDF517FB714D9F537306E1473B54/ Утрински весник], Моќни центри фалсификуваат податоци за [[Илирида]] на „Википедија“.
 
===Јуни 2007===
* Јуни 2007 - Објавено [[Википедија:Односи со јавноста/Соопштение за јавност од 28.06.2007|соопштението]] испратено до сите медиуми по повод постигнувањето на десет илјадитата статија.
:*[[29 јуни|29.06]].[[2007]] - [http://www.idividi.com.mk/Futurama/InternetIT/390407/index.html IDIVIDI], ''Википедија на македонски јазик надмина 10.000 статии''
:*[[30 јуни|30.06]].[[2007]] - [http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=7782&kategorija=7 NetPress]
:*[[30 јуни|30.06]].[[2007]] - [http://www.utrinskivesnik.com.mk/?ItemID=0A53ABC1FAE52B47972E0F6EF4BC2DC6 Утрински весник]
:*[[30 јуни|30.06]].[[2007]] - [http://www.365.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=1775&Itemid=2 www.365.com.mk], ''Македонската Википедија надмина 10.000 статии''
 
* Февруари 2007
===Февруари 2007===
:*[[18 февруари|18.02]].[[2007]] - [http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1016&ArticleID=66883 Вест], ''Консензуалната демократија на Википедија''