Разлика помеѓу преработките на „Словенечки јазик“

нема опис на уредувањето
{{Infobox language
|name=Словенечки јазик
|native namenativename=Slovenščina
|pronounciation=словеншчина
|states=[[Словенија]], [[Италија]], [[Австрија]], [[Унгарија]], [[Хрватска]] и меѓу емигрантски групи во разни земји