Википедија:Претпоставете добронамерност: Разлика помеѓу преработките

MerlIwBot (разговор | придонеси)
с Робот: Менува pt:Wikipédia:Presumir a boa-fé
Ред 28:
==Демонстирајте добронамерност==
Покрај тоа што ќе претпоставувате добри намери, охрабрувајте ги останатите да претпоставуваат добри намери преку демонстрација на Вашата сопствена добронамерност. Можете ова да го направите преку артикулирање на Вашите чесни мотиви и преку правење уредувања кои ја покажуваат Вашата волја за компромисност, интерес во подобрувањето на Википедија, послушност кон принципите и напатствијата, верба во прецизноста на Вашите уредувања, одбегнување од искористување на системот и друго добронамерно однесување. Покажувањето на добронамерност не е строго барање, но навистина помага кон глатки и успешни интеракции со уредувачите.
То стето не како сто [[Податотека
 
==Справување со зли намери==
Анонимен корисник