Чеченија: Разлика помеѓу преработките

Одземени 49 бајти ,  пред 14 години
с
Нема опис на уредувањето
**''Maжи'': 532,724 (48.3%)
**''Жени'': 570,962 (51.7%)
*'''Просечна старост''': 22.7 yearsг
**''Урбана'': 22.8 yearsг
**''Рурална'': 22.7 yearsг
**''Maжи'': 21.6 yearsг
**''Жени'': 23.9 yearsг
*'''Домаќинства''': 195,304 (withсо 1,069,600 peopleж)
**''Урбани'': 65,741 (withсо 365,577 peopleж)
**''Рурални'': 129,563 (withсо 704,023 peopleж)
*'''Наталитет''' (2005)
**''Раѓања'': 28,652 (birth rate 24.9)
**''Умирања'': 5,857 (death rate 5.1)