Внатрешно уредување: Разлика помеѓу преработките

[[Покуќнина]] е целата опрема, [[мебел]], кујнски прибор и садови, опрема за бањи и тоалети, [[електрични уреди]], кои се користат во едно домаќинство.
 
[[Внатрешна архитектура|Внатрешната архитектура]] се занимава со обликување и распоредување на покуќнината, каде главен акцент е исцртувањето и распоредувањето на [[мебел|мебелот]] во градбата. За обликувањето и исцртувањето на [[мебел]], кујнскиот прибор и садови, опрема за бањи и тоалети, [[електрични уреди]] се користи терминот [[дизајн]], иако и таа вештина може да се смета како дел од внатрешната архитектура. Тешко може да се постави граница меѓу [[дизајнвнатрешна архитектура]] и [[внатрешнадизајн]], воошто и меѓу [[архитектура]] и [[дизајн]]. Бидејќи производство на [[мебел]], кујнскиот прибор и садови, опрема за бањи и тоалети, [[електрични уреди]] е индустриализирано се користи и терминот [[индустриски дизајн]] како мултидисциплина на [[машинство]] и [[дизајн]].
 
{{никулец}}
287

уредувања