Разлика помеѓу преработките на „Органометална хемија“

с
с
Алтернативни методи на подготовка на голем број на органометални соединенија е со реакција на размена во која или даден метал се преместува на нова локација или се заменува со нов метал, како [[Бор (хемиски елемент)|B]], [[Алуминиум|Al]], [[Титаниум|Ti]], [[Ванадиум|V]], [[Железо|Fe]], [[Никел|Ni]], [[Бакар|Cu]], [[Молибден|Mo]], [[Рубидиум|Ru]], Pd, Sn, [[Платина|Pt]], [[Жива|Hg]] и [[Олово|Pb]].
 
[[Категорија:Органометална хемија| ]]
[[Категорија:Органски соединенија]]