Разлика помеѓу преработките на „НБА плејоф 2012“

Додадени 1.270 бајти ,  пред 9 години
'''Последно плејоф среќавање''': ''[[НБА Плејоф 2012|2011 Финале на Западната Конеренција]]'' (Далас победи со 4-1)
 
====(3) Лос Анџелес Лејкерс vs. (6) ДСОДенвер Нагетс====
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОАприл 29 |time=ДСО15:30 |place=Стејплс Центар, [[Лос Анџелес]], [[Калифорнија]] |TV=ДСО <!-- [[NBA on ESPN|ESPN]] [[NBA on TNT|TNT]] [[NBA TV]] [[NBA on ABC|ABC]] -->АБЦ
|team1=[[Денвер Нагетс]]
|team1=ДСО
|team2=[[Лос Анџелес Лејкерс]]
<!-- |report=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОМај 1|time=ДСО22:30 |place=Стејплс Центар, [[Лос Анџелес]], [[Калифорнија]] |TV=ДСО <!-- [[NBA on ESPN|ESPN]] [[NBA on TNT|TNT]] [[NBA TV]] [[NBA on ABC|ABC]] -->ТНТ
|team1=[[Денвер Нагетс]]
|team1=ДСО
|team2=[[Лос Анџелес Лејкерс]]
<!-- |report=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox |bg=#eee |date=ДСОМај 4|time=ДСО22:30 |place=ДСОПепси |TV=ДСО <!--Центар, [[NBA on ESPN|ESPNДенвер]], [[NBA on TNT|TNTКолорадо]] [[NBA |TV]] [[NBA on ABC|ABC]] -->=ЕСПН
|team1=[[Лос Анџелес Лејкерс]]
|team2=[[Денвер Нагетс]]
|team2=ДСО
<!-- |report=
|Q1= |Q2= |Q3= |Q4=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bgdate=#eeeМај |date=ДСО6 |time=ДСО21:30 |place=ДСОПепси |TV=ДСО <!--Центар, [[NBA on ESPN|ESPNДенвер]], [[NBA on TNT|TNTКолорадо]] [[NBA |TV]] [[NBA on ABC|ABC]] -->=ТНТ
|team1=[[Лос Анџелес Лејкерс]]
|team2=[[Денвер Нагетс]]
|team2=ДСО
<!-- |report=
|Q1= |Q2= |Q3= |Q4=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОМај 8 |time=ДСО |place=Стејплс Центар, [[Лос Анџелес]], [[Калифорнија]] |TV=ДСО <!-- [[NBA on ESPN|ESPN]] [[NBA on TNT|TNT]] [[NBA TV]] [[NBA on ABC|ABC]] -->
|team1=[[Денвер Нагетс]]
|team1=ДСО
|team2=[[Лос Анџелес Лејкерс]]*
<!-- |report=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОМај 10 |time=ДСО |place=ДСОПепси |TV=ДСО <!--Центар, [[NBA on ESPN|ESPNДенвер]], [[NBA on TNT|TNTКолорадо]] [[NBA |TV]] [[NBA on ABC|ABC]] -->=ДСО
|team1=[[Лос Анџелес Лејкерс]]
|team2=ДСО[[Денвер Нагетс]]*
<!-- |report=
|Q1= |Q2= |Q3= |Q4=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОМај 12 |time=ДСО |place=Стејплс Центар, [[Лос Анџелес]], [[Калифорнија]] |TV=ДСО <!-- [[NBA on ESPN|ESPN]] [[NBA on TNT|TNT]] [[NBA TV]] [[NBA on ABC|ABC]] -->ТНТ
|team1=[[Денвер Нагетс]]
|team1=ДСО
|team2=[[Лос Анџелес Лејкерс]]*
<!-- |report=
}}
;Меѓусебни натпревари во регуларната сезона
Лос Анџелес Лејкерс победи со 3–1 во регуларната сезона:
{{basketballbox
| bg=#fff
| date = Декември 31, 2011
| report = {{NBA Recap|2011|1231|id=DENLAL}}
| team1 = [[Денвер Нагетс]] |score1=89
| team2 = '''[[Лос Анџелес Лејкерс]] |score2=92'''
| place = Стејплс Центар, [[Лос Анџелес]], [[Калифорнија]]
}}
{{basketballbox
| date = Јануари 1, 2012
| report = {{NBA Recap|2012|0101|id=LALDEN}}
| team1 = [[Лос Анџелес Лејкерс]] |score1=90
| team2 = '''[[Денвер Нагетс]] |score2=99'''
| place = Пепси Центар, [[Денвер]], [[Колорадо]]
}}
{{basketballbox
| bg=#fff
| date = Февруари 3, 2012
| report = {{NBA Recap|2012|0203|id=LALDEN}}
| team1 = '''[[Лос Анџелес Лејкерс]] |score1=93'''
| team2 = [[Денвер Нагетс]] |score2=89
| place = Пепси Центар, [[Денвер]], [[Колорадо]]
}}
{{basketballbox
| date = Април 13, 2012
| report = {{NBA Recap|2012|0413|id=DENLAL}}
| team1 = [[Денвер Нагетс]] |score1=97
| team2 = '''[[Лос Анџелес Лејкерс]] |score2=103'''
| place = Стејплс Центар, [[Лос Анџелес]], [[Калифорнија]]
}}
 
'''Последно плејоф среќавање''': ''2009 Финале на Западната Конференција'' (Лос Анџелес Лејкерс победи со 4-2)
 
====(4) Лос Анџелес Клиперс/Мемфис Гризлис vs. (5) Мемфис Гризлис/Лос Анџелес Гризлис====