Разлика помеѓу преработките на „НБА плејоф 2012“

Додадени 2.000 бајти ,  пред 9 години
 
====(2) Оклахома Сити Тандер vs. (7) ДСО====
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОАприл 28 |time=ДСО21:30 |place= Чисапик Енерџи Арена, [[Оклахома Сити (Оклахома)|Оклахома Сити]], [[Оклахома]] |TV=ДСО ЕСПН
|team1=ДСО[[Далас Маверикс]]
|team2=[[Оклахома Сити Тандер]]
<!-- |report=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОАприл 30 |time=ДСО21:30 |place= Чисапик Енерџи Арена, [[Оклахома Сити (Оклахома)|Оклахома Сити]], [[Оклахома]] |TV=ДСО ТНТ
|team1=ДСО[[Далас Маверикс]]
|team2=[[Оклахома Сити Тандер]]
<!-- |report=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОМај 3 |time=ДСО21:30 |place=ДСОАмерикан Еирлајнс Центар, [[Далас]], [[Тексас]] |TV=ДСО ТНТ
|team1=[[Оклахома Сити Тандер]]
|team2=ДСО[[Далас Маверикс]]
<!-- |report=
|Q1= |Q2= |Q3= |Q4=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОМај 5 |time=ДСО19:30 |place=ДСОАмерикан Еирлајнс Центар, [[Далас]], [[Тексас]] |TV=ДСО ТНТ
|team1=[[Оклахома Сити Тандер]]
|team2=ДСО[[Далас Маверикс]]
<!-- |report=
|Q1= |Q2= |Q3= |Q4=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОМај 7 |time=ДСО |place= Чисапик Енерџи Арена, [[Оклахома Сити (Оклахома)|Оклахома Сити]], [[Оклахома]] |TV=ДСО
|team1=ДСО[[Далас Маверикс]]
|team2=[[Оклахома Сити Тандер]]*
<!-- |report=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОМај 10 |time=ДСО |place=ДСОАмерикан Еирлајнс Центар, [[Далас]], [[Тексас]] |TV=ДСО
|team1=[[Оклахома Сити Тандер]]
|team2=ДСО[[Далас Маверикс]]*
<!-- |report=
|Q1= |Q2= |Q3= |Q4=
|referee= -->
}}
{{Basketballbox|bg=#eee |date=ДСОМај 12 |time=ДСО |place= Чисапик Енерџи Арена, [[Оклахома Сити (Оклахома)|Оклахома Сити]], [[Оклахома]] |TV=ДСО ТНТ
|team1=ДСО[[Далас Маверикс]]
|team2=[[Оклахома Сити Тандер]]*
<!-- |report=
}}
;Меѓусебни натпревари во регуларната сезона
Оклахома победи со 3–1 во регуларната сезона:
{{basketballbox
| bg=#fff
| date = Декември 29, 2011
| report = {{NBA Recap|2011|1229|id=DALOKC}}
| team1 = [[Далас Маверикс]] |score1=102
| team2 = '''[[Оклахома Сити Тандер]] |score2=104'''
| place = Чисапик Енерџи Арена, [[Оклахома Сити (Оклахома)|Оклахома Сити]], [[Оклахома]]
}}
{{basketballbox
| date = Јануари 2, 2012
| report = {{NBA Recap|2012|0102|id=OKCDAL}}
| team1 = [[Оклахома Сити Тандер]] |score1=87
| team2 = '''[[Далас Маверикс]] |score2=100'''
| place = Американ Еирлајнс Центар, [[Далас]], [[Тексас]]
}}
{{basketballbox
| bg=#fff
| date = Февруари 1, 2012
| report = {{NBA Recap|2012|0201|id=OKCDAL}}
| team1 = '''[[Оклахома Сити Тандер]] |score1=95'''
| team2 = [[Далас Маверикс]] |score2=86
| place = Американ Еирлајнс Центар, [[Далас]], [[Тексас]]
}}
{{basketballbox
| date = Март 5, 2012
| report = {{NBA Recap|2012|0305|id=DALOKC}}
| team1 = [[Далас Маверикс]] |score1=91
| team2 = '''[[Оклахома Сити Тандер]] |score2=95'''
| place = Чисапик Енерџи Арена, [[Оклахома Сити (Оклахома)|Оклахома Сити]], [[Оклахома]]
}}
 
'''Последно плејоф среќавање''': ''[[НБА Пејоф 2011|2011 Финале на Западната Конеренција]]'' (Далас победи со 4-1)
 
====(3) Лос Анџелес Лејкерс vs. (6) ДСО====