Разговор:Зборник на Миладиновци: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
ВМЕСТО ДА ФИЛОСОФСТВАТЕы ПОЧЕТЕТЕ ОРИГИНАЛА НА "ЗБОРНИКОТ", КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ЗАРЕДИ ОТТУК:
http://promacedonia.org/bugarash/bnpesni/bgnpesni.pdf
 
Ако има кореспонденциjа дека собирале Македонски песни (како регион), има и кореспондинциjа дека собираат бугарски песни (Македониjа). Сам Д. Миладинов пишува дека русинот Виктор Григорович запишал од неговата маjка "една болгарска песма".
 
Анонимен корисник