Разлика помеѓу преработките на „Касандра (митологија)“

нема опис на уредувањето
(Нова страница: мини|десно|250п|'''Касандра''' '''Касандра''' (гр/Kassandra) (лат/Cassandra) била ќерка на [[тр...)
 
[[tr:Kassandra]]
[[zh:卡珊德拉]]
 
 
 
 
{| width="100%" bgcolor="#fbf5df" style="border: 1px solid #CE7E06;"
| rowspan="7" bgcolor="#fbf5df" | [[Слика:Bust of Zeus.jpg|ц|150п|Биста на Зевс]]
| bgcolor="#Fabe68" | <div align="center"><big>'''[[Грчка митологија]]'''</big></div>
|-
| bgcolor="#FCD8A0" | <div align="center">'''[[:Категорија:Грчки богови|Богови]]'''</div>
|-
| bgcolor="#fbf5df" | <div align="center"><small>[[Хад]] | [[Афродита]] | [[Аполон]] | [[Арес]] | [[Артемида]] | [[Асклепие]] | [[Атина (митологија)|Атина]] <br /> [[Крон]] | [[Деметра]] | [[Дионис]] | [[Хефест]] | [[Елио (митологија)|Елио]] | [[Еоло]] | [[Хера]] | [[Хермес]] | [[Хестија]] | [[Геа]] | [[Посејдон]] | [[Уран (митологија)|Уран]] | [[Зевс]]</small></div>
|-
| bgcolor="#FCD8A0" | <div align="center">'''[[Музи]] и [[грчки херои]]'''</div>
|-
| bgcolor="#fbf5df" | <div align="center"><small>[[Ахил]] | [[Агамемнон]] | [[Аталанта (митологија)|Аталанта]] | [[Белерфонт]] | [[Касандра (митологија)|Касандра]] | [[Дедал и Икар]] | [[Прометеј]] | [[Диомед]] | [[Епиметеј]]<br /> [[Херакле]] | [[Етор]] | [[Јасон]] | [[Икар]] | [[Ио (митологија)|Ио]] | [[Медуза (митологија)|Медуза]] | [[Менелај]] | [[Минос (митологија)|Минос]] | [[Пан]] | [[Пенелопа]] | [[Сизиф]] | [[Тало (митологија)|Тало]] | [[Тезеј]] | [[Одисеј]]</small></div>
|-
| bgcolor="#FCD8A0" | <div align="center">'''[[:Категорија:Грчка митологија|Категории]]'''</div>
|-
| bgcolor="#fbf5df" | <div align="center">[[:Категорија:Грчки богови|Богови]] | [[:Категорија:Грчки херои|Херои]] | [[:Категорија:Музи|Музи]]</div>
|}