Википедија:За Википедија: Разлика помеѓу преработките

с
ситна поправка
с (Brainmachine ја премести страницата Википедија:Вовед 2 на Википедија:За Википедија: поописен (и побаран) наслов)
с (ситна поправка)
 
'''Википедија на македонски јазик е во својот развоен зачеток''' и има потреба од покривање на многу енциклопедиски теми преку помош од волонтери, помош која <u>Вие</u> можете да ја дадете. Како што Википедија расте и бројот на уредувачи, уредувања на ден и вкупен број на статии се зголемуваат, ќе се менува нејзиниот фокус кон нагласување на квалитетот преку начин кој ќе се одрази на секојдневното уредување на корисниците и тоа ќе биде еден од нејзините најголеми предизвици. <br/>
{{В:Вовед/оди до|Вовед 3Уредување|Следно: научете повеќе за уредувањето!}}
}}