Википедија:ВикиПроект Одржување: Разлика помеѓу преработките

(→‎Неделни задачи: дополнување)
(→‎Долгорочни задачи: дополнување)
 
==Долгорочни задачи==
Извршувањето на овие задачи ''не е итно'', но е важно повремено да се извршува за а) да се намали содржината која е со полош квалитет; б) да се спречи преголемото натрупување на проблематични содржини.
''(во изработка)''
 
#<big>'''Одржување на статии'''</big>
#*'''[[:Категорија:Статии за средување|Статии за средување]]''' ''({{PAGESINCATEGORY:Статии за средување}} страници)''
#*'''[[:Категорија:Статии за викифицирање|Статии со потреба од внатрешни врски]]''' (викифицирање) ''({{PAGESINCATEGORY:Статии за викифицирање}} страници) ''<small>([[Википедија:Правете само врски што се поврзани со контекстот|напатствие за правење на подобри внатрешни врски]]);</small>
#**<small>Правење на врски <u>до</u> '''[[Специјална:ОсамениСтраници|осамени страници]]''' (страници кои немаат ниту една внатрешна врска кон нив);</small>
#*'''[[:Категорија:Расчистување на воведи|Статии на кои им треба подобар вовед]]''' ''({{PAGESINCATEGORY:Расчистување на воведи}} страници)'' <small>([[ВП:СТИЛ#Воведниот дел на статијата|напатствие за стилот на воведниот дел]]);</small>
#*Промена на содржината на '''[[:Категорија:Статии со застарени информации|статиите со застарени информации]]''' ''({{PAGESINCATEGORY:Статии со застарени информации}} страници)'';
#*Средување на '''[[:Категорија:Статии на кои им треба ажурирање|статиите на кои им треба ажурирање]]''' ''({{PAGESINCATEGORY:Статии на кои им треба ажурирање}} страници)'';
#*Категоризирање на '''[[Специјална:НекатегоризираниСтраници|некатегоризираните страници]]''';
#<big>'''Одржување на категории'''</big>
#*Распределување на содржината во други поткатегории на '''[[:Категорија:Категории за распределување|категориите за распределување]]''' и '''[[:Категорија:Многу големи категории|многу големите категории]]'''
#*Категоризирање на '''[[Специјална:НекатегоризираниКатегории|некатегоризираните категории]]''';
#<big>'''Одржување на слики'''</big>
 
{{Вики-Одржување}}