Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Гоце Делчев““

Во наредната [[2008]]/[[2009]] година, со зголемувањето на бројот на факултетите, уште повеќе се зголеми и бројот на заинтересираните матуранти кои своето образование го продолжија на Универзитетот „Гоце Делчев“. Со индекс се стекнаа 2.700 бруцоши, кои заедно со студентите кои во моментот на основање на Универзитетот студираа на тогаш постојните Педагошки и Рударско-геолошки факултет, вкупниот број на студенти изнесуваше околу 5.000.
Следната [[2009]]/[[2010]] година, на вкупно 13 факултети и повеќе од 90 студиски програми, бројот на запишани бруцоши изнесуваше околу 4.200, а вкупниот број повеќе од 9.000 студенти.
Во студиската [[2010]]/[[2011]] година со индекс се стекнаа повеќе од 2.800 нови студенти, коиа својатавеќе иднинаво академската 2011/2012 година уште 3.500 нови студенти ја препознаа својата иднина на УниверзитетотУниверзитет „Гоце Делчев“ – [[Штип]]. ВоТака, во моментов (2012 година) бројот, на запишаниУниверзитет студенти„Гоце воДелчев“ првстудираат иприближно во16.000 вторстуденти, циклусидни студиипрофесионалци наво Универзитетот изнесува приближнонајразлични 16области.000 студенти. <ref>[http://www.ugd.edu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=338&Itemid=207 Официјална веб-страница на Универзитетот „Гоце Делчев“ - „Број на студенти“]</ref>
 
== Факултети ==
33

уредувања