Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Гоце Делчев““

с
Во наредната [[2008]]/[[2009]] година, со зголемувањето на бројот на факултетите, уште повеќе се зголеми и бројот на заинтересираните матуранти кои своето образование го продолжија на Универзитетот „Гоце Делчев“. Со индекс се стекнаа 2.700 бруцоши, кои заедно со студентите кои во моментот на основање на Универзитетот студираа на тогаш постојните Педагошки и Рударско-геолошки факултет, вкупниот број на студенти изнесуваше околу 5.000.
Следната [[2009]]/[[2010]] година, на вкупно 13 факултети и повеќе од 90 студиски програми, бројот на запишани бруцоши изнесуваше околу 4.200, а вкупниот број повеќе од 9.000 студенти.
ОвааВо студискастудиската [[2010]]/[[2011]] година со индекс се стекнаа повеќе од 2.800 нови студенти, кои својата иднина ја препознаа на Универзитетот „Гоце Делчев“ – [[Штип]]. СоВо тоа,моментов во(2012 моментовгодина) бројот на запишани студенти во прв и во втор циклус студии на Универзитетот изнесува приближно 1316.000 студенти. <ref>[http://www.ugd.edu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=338&Itemid=207 Официјална веб-страница на Универзитетот „Гоце Делчев“ - „Број на студенти“]</ref>
 
 
 
== Факултети ==
33

уредувања