Википедија:ВикиПроект Одржување: Разлика помеѓу преработките

+{{ВП:ОД}} и совет
(+{{ВП:ОД}} и совет)
 
Во продолжение на оваа страница се опишани задачи кои треба извршат. Задачите се подредени најпрво по ''итност'' на [[#Секојдневни задачи|1) секојдневни]], [[#Неделни задачи|2) неделни]] и [[#Долгорочни задачи|3) долгорочни]]. Понатаму, задачите се поделени по ''важност'': секоја задача има реден број, упатство за она што треба да се сработи и '''задебелена врска''' која води до некоја [[Специјални:СпецијалниСтраници|специјална страница]] која помага во одржувањето. Некои задачи се ограничени за само за [[Специјални:ListGroupRights|корисници со одредени права]], па затоа '''''се обележани вака*'''''. Пожелно е најпрво да се средат најитните и најважните работи.
 
{{ombox
| type = notice
| image = [[File:Light bulb icon tips.svg|40px|врска=]]
| text = '''Совет:''' Откако ќе станете поискусен и подобро запознаен со подолните задачи, искористете го овој шаблон за побрз пристап: {{tl|Вики-Одржување}} <small>(или {{tl|ВП:ОД}})</small>. Можете дури и да го ставите во вашиот кориснички простор (на пр. корисничка страница) за често да го гледате.
}}
 
==Секојдневни задачи==
{{lorem}}
 
{{Вики-Одржување}}
 
[[Категорија:ВикиПроект Одржување|*]]