Разлика помеѓу преработките на „Трговски договор против фалсификување“

с
нема опис на уредувањето
с
с
·САД одбија да ги објават податоците за АКТА преговорите со објаснување дека ќе и нанесат штета на државната безбедност, а поради истата причина по одлука на претседателот овој интернационален договор нема никогаш да биде предаден на американскиот Конгрес за гласање.
 
'''Подршка и критики'''
 
АКТА договорот добилподршка од голем број корпорации кои се бават со производство на филмови, серии, музика, како и од корпорации кои се бават со производство на лекови. Во документот кој пристигнал во јанвоста „Motion Picture Association of America“ т.е. здружение на шест најголеми филмски студија во 2010 година, да го подржат договорот поради тоа што тој дозволува:
54

уредувања