Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Инкубатор“

исфрлени некои работи
(исфрлени некои работи)
|style="color:#000"|{{кратенки|ВП:ИНК}} [[Податотека:GAEval.svg|лево|50п|врска=]] '''Инкубаторот''' е ризница од сите '''добри статии''' на Википедија. Статиите ''автоматски'' се појавуваат во долниот список по додадавање на шаблонот {{tl|добра}} на дното од нивните страници. Секој уредувач може да обележи една статија како добра, но пред тоа, треба да провери дали таа ги исполнува '''[[Википедија:Критериуми за добра статија|минималните критериуми за добра статија]]'''. Се разбира, ако некој обележи статија која не ги исполнува критериумите, таа ќе биде отстранета од овде.
 
Страницава ја нарековме „инкубатор“, бидејќи на статиите овде им треба уште малку „созревање“ за да станат [[Википедија:Кандидати за избрана статија|избрани]]. За даАко го подобрите квалитетот на овие статии, [[Википедија:Кандидати за избрана статија|кандитирајте ја статијата за избрана]] за заедницата да провери дали ги исполнува [[Википедија:Критериуми за избрана статија|критериумите за избрана статија]].
#Предложете ја страницата за [[Википедија:Рецензија|рецензија]] и подобрете ја заедно со другите уредувачи;
#Ако рецензијата поминала конструктивно, [[Википедија:Кандидати за избрана статија|кандитирајте ја статијата за избрана]] за заедницата да провери дали ги исполнува [[Википедија:Критериуми за избрана статија|критериумите за избрана статија]].
|}
{|cellpadding="2" cellspacing="5" style="width:100%; border:1px solid #B1BFA3; vertical-align:top;background-color:#FAFFF5;color:#000; margin:5px 0 0 0"