Македонски парламентарни избори (1990): Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[проверена преработка][проверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
|14,4
|238.367
|3029,09
|38
|-
|4
|-
|style="text-align:left;"|[[Партија за демократски просперитет]] / [[Народна демократска партија]]
|62.628
|5,9
|0
|-
|style="text-align:left;"|[[Сојуз на реформски сили]], / [[Млада демократско-прогресивна странка]]
|32.799
|3,1
|726
|0,1
|0
|-
|style="text-align:left;"|[[Демократски сојуз - Партија на земјоделците]]
|13.230
|1,2
|4.829
|0,6
|0
|-
|0
|-
|style="text-align:left;"|[[Социјалистичка партија на Македонија]], / [[Сојуз на реформски сили]], / [[Млада демократско-прогресивна странка]]
|5.960
|0,6
|1
|-
|style="text-align:left;"|[[Партија за целосна еманципација на Ромите]], / [[СПМ]]
|3.757
|0,3
|0
|-
|style="text-align:left;"|[[МААК]], / [[ВМРО ДПМНЕ]]
|1.689
|0,2
|0
|-
|style="text-align:left;"|[[Сојуз на реформски сили]], / [[Млада демократско-прогресивна странка]], / [[Социјалдемократска партија на Македонија]]
|732
|0,1
6.659

уредувања