Македонски парламентарни избори (1990): Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
|style="text-align:left;"|[[Сојуз на комунистите на Македонија|СКМ-ПДП]]
|234.369
|21,98
|220.748
|27,7
|-
|style="text-align:left;"|[[Социјалдемократска партија на Македонија]]
|16,.972
|1.,6
|1,.656
|0.,2
|0
|-
|15.126
|1,4
|726
|5.555
|0,71
|0
|-
|4.105
|0,5
|1
|-
|style="text-align:left;"|[[Партија за целосна еманципација на Ромите]], [[СПМ]]
|3.061757
|0,3
|3.961
|0,4
|1
|-
|2.359
|0,2
|/
|3.061
|0,4/
|10
|-
|style="text-align:left;"|[[МААК]], [[ВМРО ДПМНЕ]]
6.534

уредувања