Разговор со корисник:Fsimeski: Разлика помеѓу преработките

с
Покана за Вики средба
с (Покана за Вики средба)
 
:Потребно е мануелно да се додадат врските со соодветните статии на другите јазични изданија, доколку ги има. Пример, статијата [[Џетсун Пема]] на крајот ги има додадено врските [[be:Джэцун Пема]], [[cs:Džetsun Pema]], [[de:Jetsun Pema]], [[en:Jetsun Pema]] итн. Наједноставно е доколку се најде соодветната статија на англиската википедија, врските да се прекопираат со едноставно cut & paste во македонската википедија и секако на англиската википедија да се додаде врска кон статијата на македонската википедија, на тој начин, пример ако се земе <nowiki>[[mk:Џетсун Пема]]</nowiki>, тоа ќе овозможи во иднина ботовите автоматски да додаваат врски во статијата кон другите јазични изданија.--[[User:Brest|brest]] <small>([[User talk:Brest|разговор]])</small> 10:46, 14 јануари 2012 (CET)
 
== Покана за Вики средба ==
На 2 март 2012 година (петок), со почеток во 20.00 часот, во кафулето EveryDay во Скопје, ќе се одржи Вики средба на која уредувачите на википедија на македонски јазик и нејзините корисници ќе имаат прилика да се дружат и разговараат за теми од заеднички интерес. Се радуваме што во изминатиот период уредувавте на википедија и со задоволство ве покануваме на средбата. Повеќе информации за средбата може да најдете [[Википедија:Вики средба|тука]], односно за локацијата на кафулето - http://g.co/maps/qq7q5. Поздрав. [[User:Brest-bot|Brest-bot]] <small>([[User talk:Brest-bot|разговор]])</small> 17:59, 1 март 2012 (CET)
941.847

уредувања