Разлика помеѓу преработките на „Богослужбен јазик“

нема опис на уредувањето
'''Литургиски''' јазик, '''религиски''' или '''свет јазик'''<ref>За христијанството се користи и терминот '''црковен јазик'''</ref> е јазик кој се користи и негува за религиски потреби од луѓе кои користат друг јазик за секојдневна комуникација.
 
==Концепт==