Разлика помеѓу преработките на „Богослужбен јазик“

 
*[[старословенски јазик]], литургиски јазик во [[Православие]]то,
*[[црковностарословенскицрковнословенски јазик]], литургиски јазик во Православието,
*[[класичен арапски јазик]], литургиски јазик во [[Ислам]]от,
* [[библиски хебрејски јазик]], литургиски јазик во [[Јудаизам|Јудаизмот]],