Разлика помеѓу преработките на „Јазично семејство“

* [[Јазик]]
 
== External links ==
* [http://www.ethnologue.com/web.asp Ethnologue]
* [http://multitree.linguistlist.org/ Multitree Project]
* [http://www.proel.org/mundo.html Јазици во светот] на шпански.
* [http://en.wiktionary.org/wiki/Appendix:Swadesh_lists Споредбен список на зборови на различни јазични семејства]
 
{{Лингвистика-никулец}}