Разлика помеѓу преработките на „Друштво на писателите на Македонија“

(изменета категоризација)
 
Претседател на ДПМ во два мандати бил и [[Гане Тодоровски]] ([[1969]]-[[1971]] и [[1985]]-[[1986]]). Од јуни [[2004]] до мај [[2006]] на чело на ДПМ беше [[Трајан Петровски]], кој на таа функција дојде на местото на [[Веле Смилевски]].
 
==Награди==
*[[Ацо Шопов (награда)|Ацо Шопов]] - за најдобра поетска книга,
*[[Стале Попов (награда)|Стале Попов]] - за најуспешна прозна книга,
*[[Димитар Митрев (награда)|Димитар Митрев]] - за најдобра книга критики и
*[[Ванчо Николески (награда)|Ванчо Николески]] - за најуспешна книга за деца.
 
== Наводи ==
{{наводи}}
 
== Надворешни врски ==