Разлика помеѓу преработките на „Дунав“

Додадени 126 бајти ,  пред 9 години
нема опис на уредувањето
 
Поминува низ многу земји од средна и источна Европа: [[Германија]], [[Австрија]], [[Словачка]], [[Унгарија]], [[Хрватска]], [[Србија]], [[Бугарија]], [[Романија]], [[Молдавија]] [[Украина]] и [Македонија].
Минува низ повеќе главни градови и тоа:[[Берлин]], [[Виена]], [[Братислава]], [[Будимпешта]], [[Загреб]], [[Белград]], [[Софија]], [[Букурешт]], [[Кишинев]] [[Киев]]и[Скопје].Како може Дунав да тече у Загреб и Софија да ви ебам мајката у пичка!!!!
 
При вливот во Црно Море таа се разделува на три ракава – Килиски, Сулински и Георгиевски. Најсеверниот – Килискиот ракав, служи за граница на Романија и Украина. Средниот ракав – Сулинскиот, е најполноводниот и најдлабокиот.
Анонимен корисник