Разлика помеѓу преработките на „Организација за безбедност и соработка на Европа“

== Институции ==
 
Највисоките тела се Самитот и Министерскиот совет. Постојаниот совет, кој се состанува секоја недела во Виена, служи како редовно преговарачко и одлучувачко тело. Постојаниот совет е предводен од претседавач, кој се именува на една година.
 
Покрај Министерскиот и Постојаниот совет, постојат и Форум за безбедносна соработка и Економски форум, кои се дел од одлучувачките тела. Седиштето на Секретаријатот на ОБСЕ е во Виена, Австрија. Покрај тоа, организацијата има канцеларии и во Копенхаген, Женева, Хаг, Прага и Варшава.
 
== Земји членки ==
Анонимен корисник