Разлика помеѓу преработките на „Електронско писмо“

==Проблеми==
=== Ограничување на големината на прилогот===
E-маил пораки може да имаат еден или повеќе додатоци. Прилозите може да послужат за целите на обезбедување на бинарни или текстуални датотеки насо неодреденонеодредена големина. Во принцип не постои техничкатехника за внатрешно ограничување во протоколот SMTP ограничување на големина или број на додатоци. Во пракса, сепак, е-мејл услуги спроведувани на разни ограничувања на дозволена големина на датотеки или големината на целата порака.
 
Исто така, поради технички причини, често мала приврзаност може да го зголеми во големина кога ќе се испрати<ref>{{cite web|url= http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2009.01.exchangeqa.aspx?pr=blog|title= Exchange 2007: Attachment Size Increase,...| date=2010-03-25| publisher= TechNet Magazine, Microsoft.com US}}</ref> кои можат да бидат збунувачки за испраќачите кога се обидуваат да проценат дали тие можат да или не можат да испратат датотека по е-пошта, и ова може да резултира пораката да биде одбиена.
703

уредувања