Разлика помеѓу преработките на „Електронско писмо“

нема опис на уредувањето
{{Без извори|датум=ноември 2009}}
{{внимание}}
 
'''Eлектронска пошта''', попозната како ''' е маил''' или ''' e-mail''', е метод за размена на дигитални пораки од авторот до еден или повеќе примачи. Модерниот е-мејл работи низ [[интернет]] или други [[компјутерскa мрежa|компјутерски мрежи]]. Некои рани системи за електронска пошта бараa и авторот и примателот и да се [[онлајн и офлајн | онлајн]] во исто време, слично како со [[инстант пораки]]. Системи за електронска пошта денес се врз основа на [[зачувај и препрати]] моделот. [[компјутерски сервер | Сервери]] за е-пошта прифаќаат, препраѓаат, доставуваат и чуваат пораки. Ниту за корисниците, ниту за нивните компјутери е потребно да бидат онлајн истовремено, тие треба поврзат само за кратко, обично на [[e-mail сервер | сервер за електронска пошта]], колку што е потребно за да праќаат и примаат пораки.
 
455

уредувања