Разлика помеѓу преработките на „Електронско писмо“

нема опис на уредувањето
Електронски писма базирани на мрежа првично беа разменувани на ARPANET во екстензии на [[File Transfer Protocol]] (FTP), но сега тоа е извршено од страна на [[Протокол за пренос на едноставна пошта]] (SMTP), првпат објавен на [[интернет стандард]] 10 (RFC 821) во 1982 година. Во процесот на транспорт на е-мејл пораки помеѓу системите, SMTP комуницира со испорака на параметри користејќи го ''пликот'' на пораката одвоено од пораката и (заглавјето и телото) за себе.
 
== Правопис ==
 
Електронската пошта, има неколку опции за англиски [[правопис]] кои повремено се покажуваат како причина за несогласување.<ref>{{cite journal |url=http://www.nettime.org/Lists-Archives/nettime-bold-0010/msg00471.html |title=A Matter of (Wired News) Style |first=Tony |last=Long |publisher=Wired magazine |date= 23 October 2000 | ref = harv}}</ref><ref>{{cite journal |url=http://www.wired.com/culture/lifestyle/news/2000/10/39651 |title=Readers on (Wired News) Style |publisher= Wired magazine |date= 24 October 2000 |ref=harv}}</ref>
 
 
 
 
 
455

уредувања