Википедија:Оценувачи: Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
'''Оценувач''' на Википедија е член на корисничката група која ги има следниве можности:
 
* Автоматско [[Помош:Проверка на страница|означување на ревизии]] како проверени (''autoreview'')
*Означување ревизии како [[Податотека:FlaggedRevs-3-1.svg|18x18п|link=|alt=]] квалитетни (''validate'')
*Означување наОзначување ревизии како [[Податотека:FlaggedRevs-23-1.svg|18x18п|link=|alt=]] проверениквалитетни (''reviewvalidate'')
* Означување ревизии како [[Податотека:FlaggedRevs-32-1.svg|18x18п|link=|alt=]] квалитетнипроверени (''validatereview'')
*Преглед на [[Специјални:НепрегледаниСтраници|списокот на неоценети статии]] (''unreviewedpages'')
* Преглед на одбележаните патролирања[[Специјални:НепрегледаниСтраници|списокот на скорешнитенеоценети променистатии]] (''patrolmarksunreviewedpages'')
* Преглед на одбележаните патролирања на скорешните промени (''patrolmarks'')
* Уредување на делумно заштитени страници (''autoconfirmed'')
 
Автоматски создадениот список на сите корисници со правото „оценувач“ на овој проект е <span class="plainlinks">'''[http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0:%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%9D%D0%B0%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8&group=reviewer овде]'''</span>.