Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:Antonio Brsjacki“

(→‎Слики: ново заглавие)
== Слики ==
 
Здраво Антонио. Секоја чест за сликите кои ги подигате на Википедија, бидејќи имаме голема потреба од ислустрирање на статиите поврзани со Македонија. Политиката на нашата википедија е да се намали бројот на локални подигнувања на слики и затоа би ве замолил сликите да ги подигате на проектот наречен Ризница ([http://commons.wikimedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0 Commons]), кој е специјализиран само за слики кои можат да се користат за сите јазични изданија на википедија. Значи процедурата е сосема иста, само што [http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Commons:Upload/mk&uselang=mk треба да одите на овој линк] и таму да подигнете слика, соодветно да ја лиценцирате и таа истата се појавува на македонската википедија. Однапред Ви благодарам и само напред. Поздрав --[[Корисник:Raso mk|'''<font face="Segoe Script" color="#00008B" size="3px">Р</font>''']] [[Разговор со корисник:Raso mk|'''<font face="Segoe Script" color="blue" size="3px">ашо</font>''']][[Image:Aero-stub img.svg]] 00:21, 4 јануари 2012 (CET) Р.Ѕ. Слиите кои ги имавте предходно подигнато морав да ги избришам и морав рачно да ги префрлам на заедничката ризница. [http://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%94%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8,_%D0%BA%D1%83%D1%9C%D0%B0.JPG Еве како изгледа]