Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:ESC“

нема опис на уредувањето
с
Браво за сите статии што ги напиша за теленовелите, навистина го прошири тоа поле. Патем, гледам дека подигнуваш и слики за нив, па би те замолил да ја наведуваш соодветната лиценца што важи за секоја слика. Има некое објаснување на страницата за подигнување, исто така има и едно паѓачко мени со најчесто користените лиценци, ама ако ти требаат повеќе информации и повеќе лиценци, види [[Википедија:Лиценци за слики]]. Тоа се шаблони коишто ја означуваат сликата со одредена лиценца и автоматски ја ставаат во соодветната категорија. Ако ти треба повеќе помош, слободно прашај. [[User:INkubusse|<span style="color:#f00">П<span style="color:#f70">ор<span style="color:#fb0">е<span style="color:#fc0">ч</span>а</span>не</span>ц</span>]]<sup>[[User talk:INkubusse|<i> A?</i>]]</sup> 18:51, 6 ноември 2007 (UTC)
:Уште еднаш да ти напоменам за лиценците: за секоја слика '''мора''' да има биде наведена лиценцата. Односно, дали сликата е во јавен домен и е слободна за употреба, дали подлежи на авторски права, но може да се користи под дадени услови и слично. Исто така, кога подигнуваш слика, те молам '''задолжително''' давај им описно име. На пример, наместо ''Photo66.jpg'', си можел да ја подигнеш како ''Luisana&nbsp;Lopilato&nbsp;01.jpg''. Многу е важно да обрнуваш внимание на тоа. Уште еднаш ти велам, ако ти треба било каква помош, слободно прашај. [[User:INkubusse|<span style="color:#f00">П<span style="color:#f70">ор<span style="color:#fb0">е<span style="color:#fc0">ч</span>а</span>не</span>ц</span>]]<sup>[[User talk:INkubusse|<i> A?</i>]]</sup> 21:33, 11 ноември 2007 (UTC)
::Уште еднаш те замолувам, давај им описно име на сликите што ги подигнуваш. '''Те молам''', јас, лично :) Навистина не е толку тешко, на пример, наместо [[:Слика:TitleЕЊАЕ.jpg|TitleЕЊАЕ.jpg]], си можел „AmorNoPrecio01.jpg“ или штознам, сеедно е, барем некаков описен наслов, не е толку битно. Битно е да не бидат IMG10228345.jpg или TitleШВУХСФ.jpg. Всушност, најубаво е да ги ставаш истите имиња како на англиската верзија (ако ги има таму сликите), ама не е страшно и ти да им дадеш име. Поздрав. -- [[User:INkubusse|<span style="color:#f00">П<span style="color:#f70">ор<span style="color:#fb0">е<span style="color:#fc0">ч</span>а</span>не</span>ц</span>]]<sup>[[User talk:INkubusse|<i> A?</i>]]</sup> 00:01, 30 ноември 2007 (UTC)