Разлика помеѓу преработките на „Категорија:Никулци за Италијанци“

нема опис на уредувањето
(Нова страница: За да додадете статија во оваа категорија или во една од подкатегориите, користете еден од ша...)
 
{{КатНик
За да додадете статија во оваа категорија или во една од подкатегориите, користете еден од шаблониве:
| статија = луѓе од [[Италија]]
:'''{{tl|Италија-биог-никулец}}''' - за биографски никулци општо за Шпанци.
| новникулец = Италија-биог-никулец
:'''{{tl|Италија-глумец-никулец}}''' - за биографски никулци за италијански глумци.
| старникулец = биог-никулец
:'''{{tl|Италија-музичар-никулец}}''' - за биографски никулци за италијански музичари.
| категорија = Италијанци
:'''{{tl|Италија-писател-никулец}}''' - за биографски никулци за италијански писатели.
[[Категорија:| родителска = Никулци за Италија]]
:'''{{tl|Италија-политичар-никулец}}''' - за биографски никулци за италијански политичари.
}}
:'''{{tl|Италија-сликар-никулец}}''' - за биографски никулци за италијански сликар.
:'''{{tl|Италија-фудбалер-никулец}}''' - за биографски никулци за личности од италијанскиот фудбал.<br>
Главната категорија е [[:Категорија:Никулци за Италија]].
 
{|class="wikitable" align="center" style="margin:0 auto"
[[Категорија:Италијанци|Н]]
!Предмет
[[Категорија:Никулци за Италија]]
!Шаблон
[[Категорија:Биографски никулци|И]]
!Категорија
|-
|Општо за Италијанци
:|'''{{tl|Италија-биог-никулец}}''' - за биографски никулци општо за Шпанци.
|[[:Категорија:Никулци за Италијанци|Никулци за Италијанци]]
|-
| style="padding-left:5ex" |италијански глумци
|{{tl|Италија-глумец-никулец}}
|[[:Категорија:Никулци за глумци од Италија|Никулци за глумци од Италија]]
|-
| style="padding-left:5ex" |италијански музичари
|{{tl|Италија-музичар-никулец}}
|[[:Категорија:Никулци за италијански музичари|Никулци за италијански музичари]]
|-
| style="padding-left:5ex" |италијански писатели
|{{tl|Италија-писател-никулец}}
|[[:Категорија:Никулци за италијански писатели|Никулци за италијански писатели]]
|-
| style="padding-left:5ex" |италијански политичари
|{{tl|Италија-политичар-никулец}}
|[[:Категорија:Никулци за италијански политичари|Никулци за италијански политичари]]
|-
| style="padding-left:5ex" |италијански сликари
|{{tl|Италија-сликар-никулец}}
|[[:Категорија:Никулци за италијански сликари|Никулци за италијански сликари]]
|-
| style="padding-left:5ex" |италијански фудбалери
|{{tl|Италија-фудбалер-никулец}}
|[[:Категорија:Никулци за италијански фудбалери|Никулци за италијански фудбалери]]
|}
 
[[Категорија:Италијанци]]
Главната категорија е [[:Категорија:Никулци за Италија|Италијанци]].
[[Категорија:Биографски никулци|ИИталијанци]]
 
[[en:Category:Italian people stubs]]