Разлика помеѓу преработките на „Македонија и Берлинскиот конгрес“

нема опис на уредувањето
 
{{Внимание}}
Со чл. 23 од Берлинскиот договор од 1878 год. Турција беше задолжена, заедно со претставници на месното население, да подготви и да спроведе реформи и во Македонија. Но ниту Турција сакаше, ниту пак заинтересираните големи и мали држави и’ овозможија таа да го реализира овој член. Сепак, тоа беше првиот меѓународен акт што се однесуваше за Македонија и врз кој се засновуваа сите натамошни акции на Македонците во борбата за национално ослободување.
{{Никулец}}
Со чл.член 23 од '''Берлинскиот договор''' од [[1878]] год.година, [[Турција]] беше задолжена, заедно со претставници на месното население, да подготви и да спроведе реформи и во [[Македонија]]. Но ниту Турција сакаше, ниту пак заинтересираните големи и мали држави и’и овозможија таа да го реализира овој член. Сепак, тоа беше првиот меѓународен акт што се однесуваше за Македонија и врз кој се засновуваа сите натамошни акции на Македонците[[Македонци]]те во борбата за национално ослободување.
 
[[Категорија:Историја]]
 
[[en:Berlin agreement]]