Разлика помеѓу преработките на „Социјалдемократска младина на Македонија“

нема опис на уредувањето
{{внимание}}
[[Слика:Logo SDMM.jpg|мини|350п|Социјалдемократска младина на Македонија]]
 
'''Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ)''' е основана на 9-ти ноември 1991 година и од тогаш постои и функционира како подмладок на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија.
 
Формирана е како организација на слободни и одговорни членови кои ги прифаќаат Статутот и програмските определби на СДСМ како и Статутот и програмските определби на СДММ. Како партиски подмладок, таа активно учествува во сите активности на СДСМ, вклучувајќи ги тука и креирањето на програмата и политиките на оваа партија, притоа развивајќи самостојна политичка иницијатива и дијалог меѓу младите и другите субјекти во општеството.