Генерална дирекција за надворешна безбедност: Разлика помеѓу преработките

Нема опис на уредувањето
 
==Седиште и организациона структура==
[[File:Siège DGSE.JPG|thumb|300px| Зградата[[DGSE]] наHeadquarters седиштетоin на ГДНБ во Париз[[Paris]]]]
Централата на оваа служба се наоѓа во [[Париз]]. Нејзиното раководство го сочинуваат Генераллен директор, негов помошник и директори на организационите единици во составот на службата. Во рамките на оваа дирекција до неодамна егзистираа како нејзини составни делови следниве дирекции, служби и органи:
* Дирекција за истражување;
295

уредувања