Малесија: Разлика помеѓу преработките

Додадени 144 бајти ,  пред 10 години
|2002 |21
}}
Бројот на населението во Малесија некогаш достигнувал и до 1000 жители. Денес селата Ржаново и Локов се раселени, а во Присовјани и Збажди живеат само 21 жител. Жителите од Малесија мигрирале најчесто во [[Струга]], [[Охрид]], [[Скопје]]. Голем дел од жителите од прилепското село [[Ново Лагово]] потекнуваат од доселеници од Малесија. Освен во Македонија еден дел од населението е колонизирано во Јабука,Р.Србија.
 
== Видете исто така==
Анонимен корисник