Разлика помеѓу преработките на „Масакр во Велес“

== Надворешни врски ==
* [http://kubura.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=857:-15-1945-&catid=9:2008-09-05-14-13-15&Itemid=8 Велешкиот масакр од 15 јануари 1945 година] - Целосна историја на настанот од „Кубура“
 
 
{{МакМасакр}}
{{Македонија во Втората светска војна}}
 
[[Категорија:Масакри врз Македонци]]
[[Категорија:Историја на Велес]]